Този „допълнителен“ час слънчева светлина вечер може да бъде вълнуващ, но идва със значителни компромиси за здравето…

Но ефектите надхвърлят обикновеното неудобство. Изследователите откриват, че „пролетта напред“ всеки март е свързана със сериозни отрицателни последици за здравето. Включително повишаване на сърдечните удари  и  лишаване от сън при тийнейджъри. За разлика от това, есенният преход обратно към стандартното време не е свързан с тези ефекти върху здравето.

Историята на Благовещение е разказана в Новия завет на Библията, особено в Евангелието от Лука.

Събитието се случва в Назарет, където архангел Гавраил се явява на Дева Мария. Той ѝ съобщава, че е избрана от Бог да роди Месията.

Въпреки първоначалния си страх и недоумение, Мария приема Божия план.

Най-известната реликва е почернял череп, изложен в златен реликварий в базиликата Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, в Южна Франция. Той е описан като „една от най-ценните реликви в целия християнски свят“ и „един от най-известните комплекти човешки останки в света“…

Мощите на Мария Магдалена

Трендинг

Торбестият вълк е тигър?!

Thylacinus носи няколко различни имена – торбест вълк, тасманийски тигър или просто тилацин. 

Но както и да изберете да наречете вида, това странно раирано торбесто животно е едновременно мощен символ на конвергентната еволюция и екологичното унищожение, на което нашият вид е способен.

Човешкият лов обаче в крайна сметка е унищожил тилацина, поради което някои експерти се надяват, че новият геном може един ден да се превърне в инструмент за възкресяване на изчезналото животно.

Read More

Честно?

На 20-21 април 2024 г. имаме един от най-важните транзити за годината – и може би за десетилетието – Юпитер е в съвпад с Уран на 21° Телец .

Не забравяйте, че колкото и да е тревожна, целта на Уран е да ни отърси от нещата, които вече сме надраснали – независимо дали сме наясно, че сме ги надраснали.

Read More
Бюлетин
© 2022 – 2023 . ALL RIGHT RESERVED Chestno.bg. – Design by WAA LLC